Pravila privatnosti

Pravilima privatnosti štitimo privatnost svojih klijenata i iskazujemo brigu za njihove osobne podatke prema odredbama Opće EU Uredbe o zaštiti osobnih podatka (Uredba) i Zakona o provođenju Opće EU uredbe o zaštiti osobnih podataka. Obvezujemo se obradu osobnih podataka provoditi isključivo prema načelima Uredbe.

Osobni podaci

Prema Uredbi, osobni podaci su – svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”), a pojedinac ili ispitanik kako ga zove Uredba, čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno.

Obrada podataka

Prema Uredbi, obrada znači – svaki postupak ili skup postupaka koji se obavljaju na osobnim podacima ili na skupovima osobnih podataka, bilo automatiziranim bilo neautomatiziranim sredstvima kao što su prikupljanje, bilježenje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, obavljanje uvida, uporaba, otkrivanje prijenosom, širenjem ili stavljanjem na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

Prikupljanje podataka

Prikupljamo isključivo osobne podatke koje upisujete samostalno. Podaci se prikupljaju registracijom na ovoj internetskoj stranici te kroz dostupne web forme za primanje obavijesti (newslettera) i oglašavanje, aplikacije za chat ili kontaktom s našim zaposlenicima. Prikupljanje podataka nužno je za pružanje naših usluga, naplatu i isporuku a prikupljaju se temeljem uvjeta o korištenju.
Stvaranjem korisničkog računa i upravljanjem njime prikupljaju se podaci koje samostalno upisujete poput:  ime, prezime, adresa e-pošte, poštanski broj, mjesto, adresa, telefonski broj i datum rođenja.
Informacije prikupljene prilikom stvaranja korisničkog računa ili slanja Vašeg upita na našoj internetskoj stranici koriste se na slijedeće načine:

  • Ime, prezime i adresu e-pošte koristimo za identifikaciju korisnika,
  • Adresu e-pošte koristimo za odgovaranje na vaše upite i slanje obavijesti o našim uslugama,
  • Ime, prezime, adresu e-pošte, telefonski broj, poštanski broj, mjesto i adresu stanovanja koristimo za obradu i praćenje narudžbe, uključujući dostavu proizvoda i usluga na navedenu adresu,
  • Ime, prezime, adresu e-pošte i telefonski broj koristimo za upravljanje nesuglasicama u vezi s korištenjem naših usluga,
  • Datum rođenja nam je potreban zbog zakonskog okvira starosti korisnika koji se registrira.

Zbog boljeg korisničkog iskustva i lakšeg korištenja naše internet stranice svi prikupljeni podaci biti će pohranjeni godinu dana od vašeg posljednjeg korištenja korisničkog računa. Istekom tog roka Vaš će korisnički račun automatski biti obrisan. Neke podatke prikupljamo automatski – više možete pročitati u odjeljku web kolačići.

Svrha i uvid

Osobni podaci koriste se isključivo u ranije navedene svrhe te će u postupku obrade biti dostupni vanjskim izvršiteljima obrade. Vanjski izvršitelji su naši partneri unutar RH i EU koje angažiramo za izvršavanje dijela usluge sukladno Zakonu o obveznim odnosima, te eksternaliziranih funkcija poput knjigovodstva, hostinga opreme, administracije, logističke pripreme i dostave. Pored toga, temeljem zakonskih obaveza, osobni podaci biti će dani na uvid i predstavnicima nadležnih zakonskih tijela.

Web kolačići

Naše stranice koriste standardne web kolačiće. To su mali dijelovi koda koje Vaš pretraživač automatski izvršava, a potrebni su za adekvatno prikazivanje sadržaja stranica na svim uređajima i bez njih korištenje stranica ne bi bilo moguće. Informacije koje se tako prikupljaju su informacije o vašem pregledniku i služe za pamćenje vaše lokacije na stranicama za slučaj da se sesija prekine, praćenju kretanja korisnika za unaprjeđenje funkcionalnosti stranica te poboljšanju vašeg korisničkog iskustva.
Kolačić koji prati vašu sesiju ostaje aktivan 45 minuta ili do gašenja internet preglednika.
Kolačići koje postavljamo kako bi smo poboljšali Vaše korisničko iskustvo i koji omogućavaju podešavanje postavki prikaza na našoj internet stranici ostaju aktivni 12 mjeseci ili do brisanja iz preglednika.
Pored ovih standardnih kolačića koristimo i Google Analytics kolačiće koji prate Vaše ponašanje na stranici. Ovi kolačići pohranjuju informacije o načinima na koje posjetitelji koriste internetske stranice, uključujući broj prikazanih stranica, odakle posjetitelji dolaze i broj posjeta, a sve kako bismo pojednostavili korištenje naše internet stranice te osigurali najbolji doživljaj za Vas. Više informacija o njima možete naći na http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.
Napominjemo – web kolačiće moguće je obrisati korištenjem postavki vašeg pretraživača, a upute kako ih ukloniti možete pronaći korištenjem funkcije ‘Pomoć’ u vašem pretraživaču ili na stranicama proizvođača pretraživača.
Dodatne informacije o tome što su web kolačići, čemu služe te kako ih ukloniti iz najčešćih preglednika možete pronaći na vezi http://www.aboutcookies.org.uk/.

Čuvanje i zaštita

Osobni podaci biti će pohranjeni i obrađivani u zakonskom roku.
GRADI provodi adekvatne zaštitne mjere za zaštitu podataka, ali ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije tijekom prijenosa na ili sa Internet stranice te ne može biti odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Uvijek dajemo sve od sebe da bismo zaštitili vaše osobne podatke i nakon što ih primimo strogim postupcima i sigurnosnim značajkama trudimo se spriječiti neovlašteni pristup podacima. Kako prijenos podataka putem interneta nije sasvim siguran, ne možemo garantirati sigurnost podataka poslanih na našu stranicu. Svaki prijenos kao takav izvršavate na vlastitu odgovornost.
Molimo primite na znanje da niti jedna web stranica nije 100% sigurna, te da težimo u potpunosti zaštititi vaše podatke, ali ne možemo garantirati potpunu sigurnost. Pored toga, niti jedno računalo nije 100% sigurno od hakiranja ili neželjenog preuzimanja stoga preporučujemo da koristite sve dostupne mjere za osiguranje vlastitog računala i pretraživača.
U skladu s Općom EU uredbom 2016/679/EZ od 27.travnja 2016., GRADI ne dozvoljava registraciju osobama mlađim od 16 godina. Stoga ni jedan dio ovih internetskih stranica nije dizajniran na način da privuče osobe mlađe od 16. godina.

Prava ispitanika

Ispitanici imaju pravo na informaciju, ispravak osobnih podataka, njihovo brisanje te povlačenje privole.
Informacija, ispravak, brisanje – kako bi ste ostvarili svoje pravo na informaciju, ispravak netočnih podataka ili njihovo brisanje, molimo kontaktirajte nas putem odjeljka kontakt. Vaš zahtjev biti će riješen u najkraćem mogućem roku.
Ispravak – kako bi ste promijenili netočan podatak, ulogirajte se vašim korisničkim računom i sami izvršite potrebne promjene.
Brisanje – kako bi ste zatražili brisanje svojih osobnih podataka, molimo kontaktirajte nas putem odjeljka kontakt. Napominjemo da iako ste zatražili brisanje, obrisati ćemo samo podatke koje ne moramo čuvati temeljem ugovorne i zakonske obaveze. Vaš zahtjev biti će riješen u najkraćem mogućem roku.
Eksport podataka u standardnom formatu – po zahtjevu ispitanika sve njegove osobne podatke pohranjujemo u datoteku .xml ili .pdf formatu i isporučujemo na mail adresu ili poštom.
Povlačenje privole – ako više ne želite primati naš newsletter, dovoljno je na dnu newslettera kliknuti na Unsubscribe.

Rješavanje nesporazuma ili dodatna pitanja

Kako bi ste riješili moguće nesporazume ili postavili dodatna pitanja, molimo kontaktirajte nas putem odjeljka Kontakt.